תביעות נגזרות
מה זה תביעות נגזרות? מי יכול להגיש תביעה כזו? בגין מה ניתן להגיש תביעות נגזרות? יש לכם עוד שאלו בנושא תביעות נגזרות? המאמר הזה מיועד עבורכם. בשורות שלפניכם נביא בפניכם את כל מה שאתם צריכים ורוצים לדעת על תביעות נגזרות.
מה זה תביעות נגזרות?
תביעה נגזרת הינה תביעה אותה מגיש דירקטור, נושה או בעל מניות בשם החברה. כל אחד שיש לו עניין בחברה והייתה הפרה מסוימת כלפי החברה מכל צד שהוא, יכול לתבוע את החברה תביעה נגזרת.
על מנת למנוע מצב בו החברה אינה ממצה את זכויותיה, ניתנת הזכות לכל אדם שיש לו עניין בחברה, בין אם הוא המנהל, בין אם הוא חבר דירקטוריון או בעל מניה, הוא יוכל להגיש תביעה נגזרת ולתבוע פיצויים.
מכיוון שאין מנהל חברה שיתבע את החברה שלו נגדו עצמו, הרי שאם ישנם עובדים או אנשים בעלי עניין בחברה שירצו להגיש תביעה, הרי בעלי העסק לא ירצו להגיש בשם עצמם תביעה כנגד העסק שלהם. לכן גם כל בעל מנייה וכדו' יכול להגיש את התביעה. במקרים אלו, עדיין החברה היא נקראת התובעת ולא בעל המנייה, לכן ניתן לתבוע את החברה רק על פיצויים או עילות הנוגעות לחברה.
צרו קשר עם עורך דין שחר ולר לקבלת ייעוץ משפטי >>>
תהליך הגשת תביעות נגזרות
על מנת להגיש תביעה נגזרת עליכם להשיג אישור משפטי. ישנם תנאים מסוימים להגשת התביעה: יש לפנות לחברה לפני התביעה שתעמוד על זכויותיה. אם היא בחרה שלא לעשות זאת, ניתן לתבוע. ישנם מצבים בהם החוק אינו דורש תביעה בשם החברה, בדקו זאת עם עורך הדין שלכם.
מגיש התביעה צריך גם להביא ראיה על כך שתביעתו תתקבל. על מנת שלא לפגוע בתובע, נקבע חוק המחייב את העסק להוציא את החומרים הנדרשים לתביעה.