הגשת תלונה במשטרה
הגשה של תלונה במשטרה היא הדרך של האזרח הפשוט לגרום למשטרת ישראל למצות את הדין עבור פורעי חוק שעשו מעשה פלילי כלפיו. המשטרה היא הגוף היחיד המוסמך לחקור עברות פליליות ולכן כאשר אדם נפגע מעברה פלילית של אדם או גורם מסוים הברירה היחידה שעומדת בפניו היא תלונה למשטרת ישראל. הגשה של תלונה במשטרה היא לא תמיד דבר פשוט וכרוכה לעיתים במאמץ ואומץ מצד הנפגע. כיום ישנה אפשרות להגשת תלונה באופן מקוון באמצעות טופס אינטרנטי, אך במקרים רבים יש צורך להגיע ממש לתחנת המשטרה בכדי להגיש את התלונה או להוסיף פרטים.
מוקדי סיוע לנפגעי עבירות
מאחר והפנייה אל הגשת תלונה במשטרה היא הדרך היחידה לעזור לנפגעי עבירות, הוקמו מוקדי סיוע אשר מלווים את נפגעי העבירות השונות ועוזרים להם לאורך הדרך, משלב ההחלטה על הגשת התלונה ועד סיוע של ליווי פיזי בעת הגשת התלונה. חשוב לדעת שאת התלונה יש להגיש בתחנה הסמוכה למקום האירוע ולא בתחנה הקרובה לבית הנפגע. בנוסף, זכותו של כל מתלונן להגיע בליווי של אדם נוסף, זה יכול להיות בן/בת זוג או קרוב משפחה אחר, ויכול להיות כאמור מתנדב של אחד מארגוני הסיוע.
חשיבות הגשת התלונה במשטרה
נפגעי עבירות לרוב חוששים ובצדק מהגשת התלונה, זה יכול להיות הפחד מנקמתו של העבריין, או הרצון שלא לחזור לאותם רגעים קשים אלא להדחיק אותם. אמנם, בכדי שהמשטרה תפתח בחקירה ותגיע לכדי כתב אישום ישנו הכרח להגיש תלונה כנגד העבריין שיכול להיות ופוגע באנשים נוספים. חשוב לדעת שאישה זכאית לדרוש להיחקר על ידי חוקרת אשה, ובמידת האפשר ללא נוכחות של אנשים נוספים בחדר. תפקידה של המשטרה לגבות את עדות הנפגע ברגישות תוך הימנעות משאלות מיותרות שיגרמו לאי נוחות למתלונן וחיטוט מיותר בפצע שנגרם מהעבירה.