אשרות הומניטאריות – באילו מקרים היא תתקבל?
כל יהודי רשאי לעלות לארץ ולקבל אזרחות באופן אוטומטי, מכוח חוק השבות. אך אדם שאינו יהודי, יתקשה לא פעם לקבל מעמד של אזרח במדינת ישראל. מצד שני, חלק מהאזרחים הזרים רשאים לקבל אשרות שהייה, במידה והם עומדים בקריטריונים השונים של משרד הפנים. לצורך העניין, בן או בת זוג של אזרח ישראלי, יכול לקבל אשרת שהייה לפי החוק. מצד שני, ישנם מקרים מיוחדים שאינם עומדים בקריטריונים הדרושים, אך הם עדיין זכאים לקבל אשרת שהייה. מדובר על אשרות הומניטאריות, אשר נועדו עבור מקרים בעלי אופי הומניטארי מובהק.
אשרות הומניטאריות – מי זכאי לכך?
הוועדה הבין-משרדית לעניינים הומניטאריים אחראית לבחון כל אחת מהבקשות ההומניטאריות המגיעות אליה, על מנת להבין האם מדובר על מקרה המצדיק קבלה של מעמד תושב קבע או כל מעמד אחר לאזרח זר. כל אזרח זר רשאי להגיש לוועדה בקשה לקבלת אשרה הומניטארית, אך מומלץ לבצע את התהליך בליווי של עורך דין שמתמחה בתחום כמו בלינק. רק עורך דין שמגיע מהתחום ומכיר אותו לעומק, יידע כיצד להתנהל נכון וכיצד להגדיל את הסיכויים לקבלת מענה חיובי. ישנן לא מעט סיבות שיכולות להצדיק קבלת אשרה הומניטארית, כגון מחלה קשה של אזרח זר, צורך בקבלת טיפול רפואי מציל חיים, נסיבות חיים קשות, התלות של מטופל סיעודי בעובד הזר שלו וכדומה. למעשה מדובר על רשימה פתוחה, ולכן אין צורך לעמוד בקריטריונים מיוחדים, אלא רק להגיש את הבקשה בצורה הנבונה והמדויקת ביותר.
לסיכום, אשרות הומניטאריות יכולות להינתן לכל עובד זר, במידה ונסיבות המקרה שלו מצדיקות קבלה של מעמד בארץ. מומלץ להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בתחום, על מנת להגדיל את הסיכוי לקבל אשרה הומניטארית ולהפוך את התהליך למהיר ויעיל יותר.