נתקלתם בסירוב כניסה לישראל? אלו הדברים שניתן לעשות
המדינה עשויה שלא להתיר כניסה לאזרחים זרים לארץ, מנימוקים שונים. במקרים שהמדינה לנכון, אזרח או נתין זר עשויים להיות מגורשים וכניסתם תיאר למשך תקופה ארוכה. אם אתם או מישהו שאתם מכירים קיבל סירוב כניסה לישראל, יש כמה דברים שניתן לעשות.
מי מחליט על סירוב כניסה לישראל
נציגי המדינה האחראים על פיקוח וביקורת גבולות יכולים להחליט על סירוב כניסה לישראל, מכל מיני נימוקים. לא קיימת רשימה סגורה של סיבות, אולם החוק מתיר למשרד הפנים, לשר או למי שהוסמך מטעמו לעכב ואף לגרש אזרחים המגיעים ארצה.
באם קיימים נימוקים או חשדות מסוימים, פקידי הגבולות או נציגים רשמיים אחרים עשויים להחליט על סירוב כניסה לישראל. רשויות ההגירה עשויות להחליט כי קיים חשד שהמגורש מעוניין להשתקע בארץ שלא כחוק, למשל. מכיוון שסירוב הכניסה לא תמיד נעשה בצורה מבוססת דיה, עורך דין עשוי להביא לשינוי ההחלטה בדי הרבה מצבים.
מה יכול לטעון עורך הדין שלכם
אם נתקלתם בסירוב כניסה לישראל, מנימוקים שונים, עורך הדין שלכם יכול להעלות טענות מתאימות בהתאם למצב.
- בקשה לקבלת צו הרחקה – אם לא ניתן הצו, עורך הדין יכול לדרוש אותו על מנת לברר על הנסיבות.
- כניסה לגיטימית ארצה – ניתן לטעון ולנמק כי מדובר בכניסה לגיטימית ארצה. כלומר לא כניסה למטרות עבודה לא חוקית ולא כניסה למטרת ישיבת קבע לא חוקית.
- ללא מסוכנות – ניתן לטעות כי המבקש להיכנס ארצה איננו אדם מסוכן ואין לו קשר עם גורמים מסוכנים או לא רצויים.
- טעות בזיהוי – במקרים מסוימים הסירוב נובע מטעות בזיהוי ובלבול בין אדם המגיע לישראל לבין מי שגורש ממנה בעבר (למשל בשל שם דומה).
למידע נוסף בנושא התייעצו עם עורך דין מומחה למשרד הפנים