כל מה שרציתם לדעת על ביטול חוזה קניית דירה
תאריך: נוב 13, 2019
חוזה קניה דירה הוא אחד מהחוזים החשובים ביותר בחייו של האדם. במידה ואתם חושבים שנפלתם קורבן להטעיה או שהצד השני הפר את תנאי החוזה, ניתן לבטלו לפי תנאים מסויימים, תוך שאתם ערים להשלכות הביטול. כדאי גם לזכור כי במערכת המשפטית יש העדפה לקיום החוזה. להלן העילות להפרת חוזה לקניית דירה:
- הפרה יסודית של הסכם מכר– כאשר מדובר בהפרה של התחייבות בעלת משמעות רבה בהסכם. ישנם חוזים שבהם מצויין מראש אילו סעיפים שיופרו יחשבו כהפרה יסודית. יחד עם זה, בלתי אפשרי להחליט בחוזה כי כל הפרה קלה או חמורה היא הפרה יסודית.
- תנאי מתלה – לעיתים מסכימים שני הצדדים על תנאים שלולא הם – אין תוקף לחוזה. כמו למשל קבלן שחותם על הסכם רכישת קרקע בבעלות אדם מסוים, כאשר התנאי הוא שבעל הקרקע יצליח להגדיל את האחוזים של הבנייה באותה הקרקע.
- חוזה שעומד בניגוד לתקנת ציבור או לחוק – כל חוזה או הסכם שמפר את החוק. כגון התניית מכירה של נכס בהעלמת מיסים על ידי המוכר.
- הטעיה או טעות – במידה ולא ניתן לקיים חוזה בעקבות טעות (שאינה קשורה לכדאיות) או בעקבות הטעיה של צד אחד את ידי הצד השני, כמו למשל הצגת מידע כוזב.
- חוזה שנחתם בכפיה – כאשר אחד הצדדים מוכרח או נאלץ לחתום על החוזה בעקבות איום, הפחדה או דרך אחרת.
- עושק – חוזה שנחתם בתנאים גרועים לאחד מהצדדים בצורה קיצונית, אם בגלל ניצול חולשה פיזית או נפשית שבה היה נתון ואם בגלל ניצול חוסר ניסיונו או הבנתו.
השלכות ביטול חוזה לקניית דירה
במידה ויש בכוונתכם לבצע ביטול חוזה קניית דירה יש לבדוק קודם אם מדובר בהפרה יסודית או אם התקיימה אחת מהעילות שלעיל.
במידה וכן, יש לשלוח למפר ההסכם הודעה על ביטול חוזה, ולאחר קבלת תגובתו (אם ישנה) ניתן להגיש כנגדו תביעה בבית המשפט. במידה וביהמ"ש הכריע לטובתכם – אפשר לתבוע מהצד המפר פיצויים על הנזק.