באילו מקרים ניתן להגיש בקשת צו ירושה מקוון?
צו ירושה הוא מסמך שמונפק על-ידי משרד המשפטים, וליתר דיוק על-ידי הרשם לענייני ירושה שמשויך למשרד זה. צו זה הכרחי על-מנת לאפשר ליורשי אדם שנפטר מבלי להשאיר צוואה מפורטת לקבל את חלקם בירושה. בלי צו הירושה, אין גישה לחשבונות הבנק של המנוח או לנכסיו. אופציה אחת היא הגשת בקשה בלשכה האזורית של הרשם (ישנן לשכות בתל אביב, בירושלים, בחיפה, בבאר שבע ובנצרת), וכמו כן ניתן להגישה בקשה לקבלת צו ירושה באופן מקוון, וכך לחסוך זמן יקר.
מהם המסמכים שיש להגיש ביחד עם בקשת צו ירושה מקוון?
כדי לבקש צו ירושה מקוון יש להגיש ביחד עם הבקשה תעודת פטירה של המנוח אשר את רכושו רוצים לקבל, אישור כי נשלחו בדואר רשום הודעות לכל שאר היורשים, את תעודות הפטירה של אותם יורשים שכבר אינם בין החיים, תצהיר הסתלקות של כל יורש שוויתר על חלקו בירושה, ואישורים כי שולמו האגרות השונות (אגרת פתיחת הבקשה ואגרת הפרסום בעיתון).
מתי תוכלו להגיש בקשה מקוונת לקבלת צו ירושה?
ישנם 4 מצבים אפשריים שבהם ניתן להגיש בקשת צו ירושה מקוון:
א. אם הנפטר השאיר צאצאים וכן בן/בת זוג
ב. אם הנפטר השאיר צאצאים, אבל לא בן/בת זוג
ג. אם הנפטר השאיר בן/בת זוג והוריו עדיין חיים (גם אם אין צאצאים)
ד. אם הורי הנפטר עדיין בין החיים והוא עצמו לא השאיר אחריו צאצאים ולא בן/בת זוג
מדוע כדאי להגיש בקשת צו ירושה מקוון?
הגשה באופן מקוון של הבקשה לקבלת צו ירושה מזכה אתכם בהנחה של לא פחות מ-15% בתשלום אגרת פתיחת הבקשה. עוד יתרון הוא חיסכון משמעותי בזמן ובטרחה, שכן אין צורך להגיע ללשכת הרשם ולהמתין שם בתור. סיבה טובה נוספת לבחור באופציה של צו ירושה מקוון היא שבדרך זו הסיכון למחסור במסמכים או טעות כלשהי במילוי הבקשה קטן יותר ולכן התהליך כולו יעיל יותר ומהיר יותר.
תוך כמה זמן מתקבלת תשובה?
במרבית המקרים יינתן מענה לבקשה לקבלת צו ירושה לאחר כ-45 ימים. התנגדויות לבקשה מעכבות כמובן את התהליך.