איך אפשר לפעול נגד שיימינג ברשת?
עולם האינטרנט הביא עמו שינוי משמעותי בתרבות הדיון. יש שיטענו שהוא פתח את הדלת לכולם ואיפשר לאנשים להתבטא באופן חופשי, פתוח, בלי מגבלות, כפי שחופש הביטוי אמור להיות. הבעיה היא, שיחד עם זאת, הוא גם יצר לא מעט רעות חולות, כמו למשל תופעת השיימינג ברשת.
תופעת השיימינג הפכה מאוד נפוצה בשנים האחרונות, בוודאי מאז הופעת הרשתות החברתיות. המשמעות של מונח זה, ברגע שאדם מסוים מבצע פעולה או אומר משהו שלא נראה טוב בעיניי אחרים, אז עושים לו שיימינג, כלומר, מביישים אותו בפומבי. זה יכול להיות דרך כתיבת פוסטים ותגובות נגדו, דרך קריאה לחרם, חשיפה והפצה של פרטים אישיים ועוד.
במהלך השנים, נוצרו יותר ויותר כלים כיצד להתמודד עם תופעה זו, כולל כלים חוקתיים. גם אם במקרים מסוימים, ייתכן והטיימינג מוצדק, הרי שיש לא מעט מקרים, בעיקר בקרב ילדים ובני נוער, שהנפגעים לא עשו דבר ומי שנקט נגדם פעולה, עשה זאת אך ורק בשביל לפגוע בהם, ללא סיבה.
כיצד אפשר לפעול נגד שיימינג
צריך להיות ברור, חוק איסור לשון הרע באתר של שלומי וינברג כולל גם את כל המשמעויות של שיימינג. כלומר, אם מישהו אומר עלינו דברי גנאי, אנחנו יכולים להשתמש בחוק על מנת להגן על עצמנו. לכן, עלינו לפעול במהרה, לאסוף את כל הדברים שנאמרו נגדנו, ולפעול, גם נגד מי שהפיץ אותם וכן לפעול מול הרשתות החברתיות והגורמים השונים באינטרנט, במטרה שאלה ימחקו אותם כמה שיותר מהר. אחרת, מה שעלול לקרות זה שכל הביטויים הנ"ל יישארו ברשת זמן רב ואנחנו ניפגע מהם יותר.
חשוב להדגיש, מוטב לבצע את כל הפעולות בעזרת עורך דין שמתמחה בכך ולא לעשות את זה לבד.