נהיגה בשכרות – מהן ההשלכות ואיך להימנע
נהיגה בשכרות היא אחת מבעיות התעבורה הקשות ביותר, לאור ההשלכות שלה ולכן הן המשטרה והן בתי המשפט מתייחסים לנושא זה בחומרה רבה. מי שנקלע לבעיה הקשורה לנהיגה בשכרות ובמיוחד אם חלילה הוא גרם לתאונה קטלנית שגרמה להריגתו של אדם, זקוק לעורך דין מומחה לתעבורה כדי שיסייע לו לאורך כל הדרך.
הבדיקות המשטרתיות לאיתור נהגים שיכורים
משרד התחבורה נוקט בפעילות הסברתית לגבי נהיגה בשכרות ומטמיע את התופעה של מי ששותה, אינו נוהג, אלא נהג תורן.
אך גם מי ששותה חושב שהשתייה אינה משפיעה אליו ואין לו כל בעיה לנהוג להערכתו. הבעיה היא שהוא לא מודע לכך שכושר ההחלטיות שלו נפגע כאשר דמו מלא באלכוהול. לכן ההתנהלות שלו בדרכים אינה נורמטיבית ועלולה ליצור מסוכנות הן עבור עצמו, הן עבור הנוסעים האחרים וגם עבור הולכי הרגל והנוסעים ברכבים האחרים.
הניידות בדרכים עוצרות נהגים אקראיים וחשודים והם נדרשים לעבור בדיקת ינשוף לאיתור רמת האלכוהול באוויר שהם נושפים, בדיקות דם ושתן (ראו כאן).
ההשלכות של תפיסת נהג שיכור
נהיגה בשכרות היא עבירה חמורה שהעונש עליה הוא פסילת רישיון נהיגה לפרק זמן של שנתיים לכל הפחות. בתי המשפט מחמירים בעונשם של הנהגים הללו הן בנושא של קנסות והן בנושא של ענישה נוספת. מעבר לכך, יקבל הנהג פסילה מנהלית של 30 יום והשבתה של הרכב לפרק זמן זהה.
נהג שיכור שגרם לתאונה קטלנית שבה נהרג אדם, צפוי למאסר של עד עשרים שנה.
פעילות של עורכי הדין לתעבורה
כאשר לקוח מואשם עקב נהיגה בשכרות, עורכי הדין לתעבורה עושים כל שניתן, כדי להגיע להסדרי טיעון מקלים וכך להפחית בחומרת דרגת העבירות ואז להקל בעונשים.
קראו על: נהיגה בהשפעת אלכוהול