תביעות סיעוד – איך עושים אותן נכון?
תביעות סיעוד יכולות להיות פרוצדורה לא פשוטה עבור בני המשפחה, ולעיתים חוויה משפילה עבור המבקש תביעת סיעוד. אולם – אם הבקשה מוגשת בצורה נכונה לצד עו"ד גלעד רמתי למשל, גדלים הסיכויים שיוכל המבקש לקבל את קצבת הסיעוד, שתאפשר לו לחיות את שארית חייו בכבוד. במאמר זה, נדריך צעד אחר צעד, כיצד להגיש בצורה נכונה תביעה לקבלת קצבת סיעוד.
שמירת מסמכים:
חשוב לשמור כל מסמך הקשור לחברת הביטוח:
הכלל הראשון- תמיד חשוב שתשמרו כל מסמך הקשור לחברת הביטוח. העתק מסמכי החתימה, העתק של מסמכים רפואיים המראים מצב רפואי תקין בעת חתימת פוליסת הביטוח, העתק של הגשת בקשת התביעה, תיעוד של בדיקת ADL, דו"ח רופאי חברת הביטוח, ועוד. תמיד יהיה מצב בו תצטרכו להשתמש בהעתקי מסמכים אלו בעתיד.
חשוב לדאוג לתיעוד רפואי מלא של הבעיות מהן סובל החולה:
אם בבקשת התביעה, מסתמכים רק על חוות דעת של רופאי החברה- אתם בבעיה. עליכם להוציא מסמכים רפואיים ברורים המראים שלחולה אין את היכולת לבצע פעולה מסוימת. חשובים שהמסמכים יהיו חתומים בידי הרופא הבודק.
הכנת המסמכים לבקשה:
חשוב לצרף לטופס הבקשה את כל המסמכים הנדרשים:
פעמים רבות, נדחית בקשת תביעת סיעוד, בגלל שלא צירפו אליה מסמכים נדרשים. אילו מסמכים יש צורך לצרף כדי שהבקשה תאושר?
תקציר מידע רפואי של החולה: על החולה להמציא מהרופא או קופת החולים סיכום שהוצא מהמחשב על מצבו הרפואי, או סיכום מהלך אשפוז של 3 החודשים שקדמו להגשת הבקשה. חשוב להביא מסמכים המראים שהמצב הרפואי של החולה החמיר רק לאחר חתימת ההסכם עם חברת הביטוח.
אישורים על הכנסות ממקורות שונים של החולה והזוג: יש לצרף אישורים על ההכנסות. חשוב לצרף מסמך אישור על כל סוג של הכנסה.
התייחסות לבדיקת ADL:
מומלץ להזמין מומחה נוסף מטעמכם לבדיקת ADL:
פעמים רבות, בדיקות ADL, הנערכות על ידי חברות הביטוח אינן מדויקות. לכן, אל תסתמכו רק על המומחים של חברת הביטוח. הזמינו לבדיקה מומחה נוסף מטעמכם, כדי שתהיה לכם חוות דעת נוספת ניטרלית של הבדיקה.
יש לבדוק היטב את הדוחו"ת שכותבים רופאי חברת הביטוח:
פעמים רבות, הדוחו"ת הרפואיים שכותבים רופאי חברות הביטוח הבאים לבדוק את מגיש הבקשה, יהיו לא נכונים. הרופא יפרש מציאות שבה כן המטופל אינו עצמאי, למציאות בה המטופל כן עצמאי, ויכול לבצע את הפעולה לבד. לכן, יש לקרוא היטב את הדו"ח. במידה, ובביטוח לאומי החולה הוכר כלא מתפקד, יש להגיש ערר על הדו"ח הרפואי של חברות הביטוח.
בשיתוף המגזין המשפטי https://gandi.org.il