אלימות במשפחה – יש מה לעשות!
סובלת מאלימות פיזית ומילולית מבעלך? הילדים סובלים מאלימות? אז דעי- יש לך מה לעשות. מערכת החוק בישראל נתנה כלים להתמודדות והגנה מפני אלימות. במאמר זה, נכיר לך את כלים אלו.
ראשית כל- עלייך להבין שאת זקוקה להגנה:
הצעד הבסיסי שאת צריכה כדי להפסיק את מעגל האלימות כלפייך וכלפי ילדייך, הוא להבין שאת נתונה לאלימות. שאת קורבן. לצערנו, לוקח לנשים זמן רב להבין תובנה זו. רק כאשר תחדור אליך הבנה זו- תגיעי להבנה הבאה: את יכולה להפסיק את מעגל האלימות.
הבנה מספר 2- את יכולה להפסיק את האלימות!
ההבנה הבאה, היא חשובה מאוד: את יכולה להפסיק את מעגל האלימות! ברגע שתביני שזה בידיים שלך, תוכלי להתחיל לפעול. רק עלייך לרצות. עלייך להבין שיש לך את הזכות, יש לך את הכח, יש לך את היכולת, ויש לך את הכלים הדרושים לכך. אולם, לפעמים לא תוכלי לפעול לבד- ותצטרכי ליווי עורך דין מומחה.
החוק נותן לאישה 2 כלים: צו הגנה, וצו הרחקה.
כדאי לפנות למשטרה:
כאשר ניתן להוכיח את האלימות- יכולה האישה לפנות למשטרה. פעמים רבות, תוציא המשטרה בעצמה את הצו.
מהו צו הרחקה?
צו הרחקה- הינו צו הקובע שהבעל האלים והמהווה סכנה, לא יוכל להיכנס אל ביתו. מטרת הצו, היא להרחיק את הבעל מהאישה ומהילדים.
מהו צו הגנה?
צו הגנה, הוא צו המרחיק את הבעל מהרדיוס הקרוב של האישה והילדים. לא רק הרחקה מהבית כמו בצו הרחקה. במסגרת צו ההגנה- לא יוכל הבעל להתקשר או לשלוח מייל או סמס לאישה ולילדים. צו הגנה- מונע מהבעל לתקשר בכל צורה עם משפחתו.
במקרה הצורך- לא להסס לפנות לעורך דין:
לפעמים, מסיבות מסוימות הפנייה למשטרה אינה עוזרת. במיוחד- כאשר מדובר באלימות כלכלית או נפשית. במקרים אלו, יכולה האישה לפנות לעורך דין בכתובת https://www.lawlife.co.il/, שיגיש לבית המשפט בקשה להוצאת צו. תהליך זה, פשוט יותר ממעבר האישה אל מקלט. יש לזכור, שעדיף שעורך דין יסייע לאישה, מאשר שהאישה תפר את הקביעות של הילדים בלימודים באמצעות מעבר למקלט.